Je bekijkt nu Historische thrillers [4 niet te missen tips]

Historische thrillers [4 niet te missen tips]

Een mix van geschiedenis, mysterie, fictie en feiten: waar vind je dat beter dan in het genre historische thriller? Deze boeken combineren intelligente onderwerpen en intrigerende karakters met verhaallijnen die je niet meer loslaten. Saaie zomermiddagen en regenachtige avonden veranderen zo in een avontuur naar een ander tijdperk.
Lees snel verder voor een top 4 van boeken die wij aanraden binnen dit genre! 

tweedehands- Revenger van Rory Clements -kopen en bestellen

 1. De John Shakespeare serie van Rory Clements, met onder andere de boeken ‘Martyr’, ‘Revenger’, ‘Prince,’ en ’Traitor’.

  De boeken binnen deze populaire serie spelen zich af in Engeland tijdens het Elizabethaanse tijdperk. Tijdens deze periode ondervond Engeland veel veranderingen op politiek, sociaal, religieus en economisch gebied. De hoofdpersoon van deze serie is John Shakespeare, de fictionele broer van William Shakespeare. Hij is een sterk en moreel karakter, maar leeft in een immorele maatschappij. Shakespeare werkt als spion voor koningin Elizabeth en moet daarvoor belangrijke personen beschermen, gewaagde missies ondernemen en moorden oplossen. 

 2. De Matthew Shardlake serie van C.J. Sansom, met de boeken ‘Dissolution’, ‘Dark Fire’, ’Sovereign’, ‘Revelation’, en ‘Heartstone’. 

  Deze serie van historische thrillers speelt zich af tijdens het bewind van Henry VIII in de 16e eeuw. In deze periode is het land verdeeld tussen de mensen die trouw blijven aan de katholieke kerk en de aanhangers van de nieuwe Church of England. De boeken focussen zich op Matthew Shardlake, een advocaat die samen met Thomas Cromwell een moord oplost. Vol met intrige, schandalen en verraad, en zeker aan te raden! 

 3. ‘A Morbid Taste for Bones’, geschreven door Ellis Peters.

  Dit boek introduceert lezers tot een moorddadige middeleeuwse wereld. In het twaalfde-eeuwse benedictijnenklooster van Shrewsbury heeft broeder Cadfael na een avontuurlijke en verre van monastieke jeugd een rustig leven geleid. Maar wanneer zijn voorganger besluit om de botten van een heilige uit een afgelegen Wels dorp te halen, wordt Cadfael’s wereldse ervaring van vitaal belang. Het is gunstig dat zijn vaardigheden als kruidendokter worden geëvenaard door zijn bekwaamheid als detective, aangezien de obstakels voor de expeditie moord zijn…

 4. God’s Traitors: Terror & Faith in Elizabethan England’ door Jessie Childs.

  Meer weten over de behandeling van de katholieke tijdens de Elizabethaanse “Gouden Eeuw”? Dan is dit boek een aanrader. Jessie Child vertelt het verhaal van een katholiek gezien vanaf de oprichting van de Church of England in de jaren 1530 tot het Gunpowder Plot van 1605. Zij streden om hun geloof te behouden, maar kregen daardoor te maken met veel moeilijkheden. Een zeer interessant boek! 

tweedehands- God's Traitors van Jessie Childs -kopen en bestellen

Meer inspiratie voor historische thrillers nodig? 

Neem dan een kijkje bij de historische thrillers

Veel leesplezier! 

Geef een antwoord