Je bekijkt nu 5 feelgoodromans die je gelezen moet hebben!

5 feelgoodromans die je gelezen moet hebben!

In tijden van Corona is het af en toe wel fijn om even weg te kunnen dromen bij een paar romantische feelgoodromans.

Romantische liefdes…

Mooie locaties…

En altijd een ‘happy end’!

Lees snel verder om erachter te komen welke 5 feelgoodromans je gelezen moet hebben!

1. ‘Love, Rosie’ door Cecilia Ahern

Dit boek is niet voor niets al verfilmd met Hollywood-sterren Lily Collins en Sam Cliffin in de hoofdrol, het is een meeslepend verhaal vol humor, romantiek en vriendschap. Perfect voor op een regenachtige zomerdag!

Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Rosie is dan ook ontroostbaar als Alex met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Ze besluit om naar de hotelschool in Boston te gaan als ze van school af is, zo hoeven ze elkaar maar een jaar te missen. Maar het loopt anders. Rosie raakt zwanger en blijft bij haar ouders wonen om voor haar dochtertje te kunnen zorgen, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt.
Hun magische band houdt hen op de been tijdens alle ups en downs in hun bestaan, maar geen van beiden weet of hun vriendschap de jaren en kilometers – en nieuwe relaties – zal overleven. In Rosies achterhoofd speelt altijd de vraag of ze misschien ooit meer hadden kunnen worden dan goede vrienden. Misverstanden, omstandigheden en pure pech hebben hen uit elkaar gehouden, maar als de ultieme kans zich aandient, zullen ze dan alles op het spel zetten voor echte liefde?

2. ‘The Swallow and The Hummingbird’ door Sante Montefiore

Hoe lang kun je wachten op de liefde van je leven? Dat de vraag die de leidraad vormt in deze hartstochtelijke roman van Sante Montefiore. Minstens zo goed als de bekende Deverill Sisters serie, dit boek is echt een aanrader!

Rita Fairweather houdt haar hele leven al van George Bolton. Ze groeiden samen op in het dorpje Frognal Point in Devon. Maar door de oorlog worden ze drie jaar van elkaar gescheiden, jaren waarin de liefde voor elkaar hen op de been houdt. Als ze elkaar eindelijk terugzien verwacht iedereen dat ze snel zullen trouwen. Maar George is veranderd, hij is snel volwassen geworden door alles wat hij heeft meegemaakt. Hij vertrekt naar het huis van zijn tante in Argentinië om alles op een rijtje te zetten. Maar zal de liefde tussen Rita en George dit overleven?

3. ‘Billy and Me’ door Giovanna Fletcher

Showbizz, liefde en een groot geheim… ‘Billy and Me’ is een boek waar je zodra je erin begint niet meer mee kan stoppen te lezen!

Het glorieus romantische debuut over roem, vriendschap en verliefdheid, van de bestsellerauteur van ‘Some Kind of Wonderful’ en ‘Happy Mum , Happy Baby’. Sophie May heeft een geheim. Een die ze al jaren met succes bewaart. Het betekende dat ze haar dromen om naar de universiteit te gaan en de wereld rond te reizen heeft moeten opgeven om in haar kleine dorp te blijven, bij haar moeder te wonen en in de plaatselijke theewinkel te werken. Maar dan ontmoet Sophie onverwacht de knappe Billy Buskin – een beroemde acteur met ambities om de top te behalen. Naarmate ze elkaar leren kennen, wordt Sophie meegesleept vanuit het comfort van haar leven naar de glamoureuze, maar meedogenloze wereld van Billy. Kan Sophie, na jarenlang in de schaduw te hebben geleefd, de constante aandacht die met Billy gepaard gaat, aan? Hoeveel is ze bereid onderweg op te geven? En is hun liefde sterk genoeg? Charmant, hartverwarmend en romantisch, Billy and Me is een onvergetelijk verhaal dat je hart volledig zal veroveren!

4. ‘The Brightest Star in the Sky‘ door Marian Keyes

Een schitterende roman, waarbij je je in het Ierse Dublin waant. Als al andere boeken van Marian Keyes hebt gelezen, kun je deze zeker niet missen!

In het centrum van Dublin staat een groot huis dat is opgedeeld in vier appartementen. Op de bovenste verdieping woont Katie. Zij maakt zich ernstige zorgen over haar workaholic vriend en de omvang van haar dijen. Lydia, een stoere taxichauffeur, is de onderbuurvrouw van Katie. Zij heeft een zwak voor gespierde Poolse bouwvakkers en leidt een losbandig liefdesleven. De eerste verdieping wordt bewoond door de helderziende Jemima, haar valse hond en haar knappe pleegzoon Fionn. En op de begane grond wonen Matt en Maeve, heel erg verliefd, maar de wanhoop nabij door een groot geheim dat ze aan niemand durven te vertellen. Tot een mysterieuze bezoeker op Star Street 66 de boel eens flink door elkaar komt schud

5. ‘After You‘ door Jojo Moyes

Last, but not least: After You‘ van Jojo Moyes. Iedereen kent de film van haar bestseller ‘Me Before You‘ wel. Maar wist je dat er ook een vervolg van is? In ‘After You’ volg je Lou verder na het verscheurende einde van het eerste deel. Het vervolg stelt niet teleur, echt een must-read!

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als voor Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden.

Meer inspiratie voor feelgoodromans nodig?

Neem dan een kijkje bij de feelgoodromans op het Book Café, veel leesplezier!

Geef een antwoord